Sociálna poisťovňa upozorňuje na pokus o podvod pod zámienkou zvýšenia dôchodku

14.08.2006 Celý región

Bratislava/Zemplínske Hradište 14. augusta (TASR) - Sociálna poisťovňa (SP) upozorňuje na pokus o podvod pod zámienkou zvýšenia dôchodku. Zdôrazňuje, že v sú...
Bratislava/Zemplínske Hradište 14. augusta (TASR) - Sociálna poisťovňa (SP) upozorňuje na pokus o podvod pod zámienkou zvýšenia dôchodku. Zdôrazňuje, že v súvislosti so zvyšovaním dôchodkov neposiela svojich zamestnancov za občanmi. V prípade návštevy občana pracovníkmi SP sa musia títo preukázať preukazom zamestnanca, ako aj poverením na výkon kontroly, podpísaným riaditeľom pobočky.

SP tým reaguje na prípad, ktorý sa stal v obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov, kde sa v minulých dňoch pokúsili od osamelo žijúcej dôchodkyne vylákať pod vymyslenou zámienkou finančnú sumu. Neznáma žena sa vydávala za pracovníčku pobočky SP v Trebišove a s prísľubom zvýšenia dôchodku jej ponúkala na odkúpenie hrnce. Dôchodkyňa túto ponuku odmietla a vyhovorila sa na svojho syna. Keď to návštevníčka počula, hneď dom opustila a odišla s neznámym mužom v pripravenom aute.
SP žiada všetkých starších občanov a najmä osamelo žijúcich dôchodcov, aby si dali pozor na podvodníkov, ktorí sa môžu predstaviť aj ako pracovníci SP a pod zámienkou zvýšenia dôchodkov lákajú od dôchodcov peňažné sumy a snažia sa im predať nepotrebné veci. \"Sociálna poisťovňa oznamuje, že jej zamestnanci nenavštevujú občanov za účelom zvyšovania dôchodkov doma, neusporadúva finančné výhry ani nepredáva tovar do domácnosti. Akýkoľvek takýto prísľub alebo ponuka je podvod, ktorý treba čo najrýchlejšie oznámiť obvodnému oddeleniu policajného zboru, \" zdôraznila riaditeľka odboru komunikácie s verejnosťou SP Vladimíra Pôbišová.
 

Vyberte región

mark